در حالی که جنگ میان اسرائیل و حماس ادامه دارد، هکرهای تحت حمایت جمهوری اسلامی نیز در هفتههای اخیر موضعی تهاجمیتر در مقابل اسرائیل گرفتهاند.
به گزارش اکسیوس، با توجه به حمایت آمریکا از اسرائیل، کارشناسان امنیتی هشدار دادهاند که جمهوری اسلامی ممکن است با هک سازمانها و شرکتهای مرتبط با متحدان اسرائیل، اقدام به تلافیجویی کند.
بهرغم برخی گزارشها در مورد کمک جمهوری اسلامی به حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل، بر اساس گزارش ماه جاری مایکروسافت، هیچ شواهدی در دست نیست که گروههای هکری جمهوری اسلامی از حمله حماس اطلاع قبلی داشتهاند.
به گزارش مایکروسافت، فعالیت هکرهای جمهوری اسلامی تا دستکم ۱۱ روز بعد از آغاز جنگ حماس و اسرائیل، بهصورت جدی آغاز نشده بود. اما پس از آن بود که پژوهشگران شواهد بدافزار حذفکننده اطلاعات، عملیات هک و نشت اطلاعات، پایین کشیدن وبسایت و فعالیتهای جاسوسی را مشاهده کردند.
گیل مسینگ، از شرکت امنیت سایبری «فناوری نرمافزاری چک پوینت» در اسرائیل، در ایمیلی به اکسیوس گفت دستکم ۱۰ گروه هکری مرتبط با جمهوری اسلامی وارد درگیری شدهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گفته مسینگ، یک گروه، که تصور میشود وابسته به جمهوری اسلامی است، بیش از ۱۵۰ سازمان از جمله فروشگاههای آنلاین و خدمات میزبانی وب را هدف قرار داده است.
ماه گذشته نیز مایکروسافت متوجه شد که هکرهای ایرانی دوربینهای نظارتی منطقه را هک کردهاند، گرچه محل دوربینها تا حدودی پراکنده بود.
در این بین، سایر شرکتهای امنیت سایبری نیز شواهدی یافتهاند که حملات هکرهای مرتبط با جمهوری اسلامی در روزهای منتهی به حمله ۷ اکتبر تشدید شده بود.
یافتههای شبکه پالو آلتو (Palo Alto Networks) نشان میدهد که هکرهای مرتبط با جمهوری اسلامی از ژانویه سال جاری تا دستکم اوایل اکتبر، سازمانهای آموزشی و دولتی اسرائیل را هدف قرار داده بودند.
کراوداسترایک (CrowdStrike) گزارش داد که امپریال کیتن (Imperial Kitten)، گروه هکری مرتبط با سپاه پاسداران، در روزهای منتهی به آغاز جنگ و روزهای نخست جنگ، از بدافزارهای جدیدی استفاده کرده بود تا سازمانهای حوزه ترابری، تدارکات، و فناوری در خاورمیانه را هک کند.
به نوشته اکسیوس، عوامل سایبری جمهوری اسلامی بهجای آغاز عملیاتی کاملا جدید، از فعالیتهای هکری که در دست انجام داشتند در این جنگ استفاده کردهاند.
البته برخی ادعاهای هکرهای جمهوری اسلامی اغراقآمیز است. در قضیه نفوذ به شماری از دوربینهای آنلاین و نظارتی، هکرها وانمود کردند این رخنه بخشی از عملیاتی پیچیده و از پیش برنامهریزیشده است. اما مایکروسافت میگوید با توجه به پراکندگی محل دوربینها، این موضوع بعید است.
در سالهای اخیر، فعالیتهای هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی پیچیدهتر شده است و از فیشینگ ساده به حملات سایبری مخرب به سایر کشورها رسیده است، از جمله حمله بدافزاری سال گذشته به دولت آلبانی.
این فعالیتها بیشتر معطوف جاسوسی از اسرائیل و سایر همسایگان ایران بوده است. اما در سالهای اخیر، حملات مخربتری به دولتها و زیرساختهای حیاتی نیز صورت گرفته است.
کارشناسان میگویند همچنان به رصد نشانههای افزایش فعالیتهای هکری جمهوری اسلامی علیه سازمانهای آمریکا ادامه میدهند.